Onko aika ostaa uudet astiat?

Astioiden uusiminen voi tulla ajankohtaiseksi kun entiset tulevat tiensä päähän, tai haluaa muuten vaan vaihtelua. Matkan varrella astioita on voinut kertyä myös melko sekalainen sarja, ja ajatus yhtenäisestä astiastosta voi tuntua houkuttelevalta. Kun on aika löytää jotain sopivaa, valinnanvaraa on runsaasti jokaiseen makuun ja tarpeeseen.

Mitä astioita tarvitaan hyvään kattaukseen?

Marttojen mukaan keittiöön tarvitaan ainakin lautasia kolmessa eri koossa, juomamukeja ja -laseja, sekä erikokoisia kulhoja. Oman keittiön astiat voi valita käyttötarkoituksen mukaan, mutta myös värin ja muun designin mukaan. Juhlavampiakin astioita voi käyttää arjessa tuomassa piristystä.

Astioiden käyttötarkoitus

Monet haluavat hankkia erikseen juhla-astiaston arkiastioiden lisäksi. Jos kaappitila on kuitenkin rajallista, on hyvä harkita vain yhden astiaston hankkimista molempiin tarkoituksiin. Esimerkiksi tyylikkäät ja yksinkertaiset valkoiset astiat on helppo kattaa pöytään eri tilaisuuksissa. Pöytää voi somistaa monella tapaa erilaisiin juhliin, muun muassa servetein ja kukin. Valkoinen astiasto on helppo myös arjessa, ja kestää aikaa vuodesta toiseen ilman, että siihen kyllästyisi helposti.

Kauniit astiat tekevät arjesta juhlaa

Arjen kiireiden keskellä on tärkeää, että kaikki tarpeelliset astiat löytyvät helposti kaapeista. Astiasto voi myös viimeistellä sisustuksen ja tuoda lisää ilmettä keittiöön. Vaikka joka päivä ei juhlapöytää ole tarkoitus kattaa, siitä voi ottaa kuitenkin vinkkejä kauniisiin arkikattauksiin. Samalla on helppoa tarkistaa, tarvitseeko astiastoa täydentää.