Kaikkea mahdollista turvallisempaan vapaa-aikaan

Nykyään yhä hektisempi työelämä kuluttaa meidät nopeasti loppuun, ellemme huolehdi siitä, että virkistymme ja lataudumme vapaa-ajallamme. Hyvä vapaa-aika on viettäjänsä näköistä aikaa ilman ulkopuolisten asettamia velvollisuuksia. Monien suosikkipuuhat ovat työn vastapainoksi aktiivisia ja vauhdikkaita. Mikä olisikaan parempaa kuin nollata stressaavat ajatukset itselleen sopivan urheilun tai muun aktiviteetin parissa.

Jotta vapaa-ajastaan voi nauttia täysin rinnoin, turvallisuusasioiden tulee olla kunnossa. Tekevälle sattuu ja riski onnettomuuksille on aina olemassa, noudattipa turvallisuusohjeita ja muita varokeinoja kuinka tarkasti tahansa. Tämän vuoksi onkin suositeltavaa, että ensiaputaidot olisivat ainakin perustasolla ja myös ensiaputarvikkeet olisivat ajantasaiset ja tarkoituksenmukaiset. Ensiaputarvike.fi tarjoaa ensiaputarvikkeiden ja muun välineistön suhteen monipuolisen kattauksen, josta voi koota omien tarpeidensa mukaisen kokonaisuuden

Huolehdi turvallisuudesta juhlapäivinä ja viikonloppuina

Erityisesti juhannuksen kaltaiset yleiset juhlapyhät saattavat houkuttaa juhlimaan melko railakkaasti. Myös lomat ja viikonloput tarjoavat vapaa-aikaa, joka saattaa painottua juhlimiseen. Välillä vauhdikaskin juhliminen saattaa tulla tarpeeseen. Suuremmilta haavereilta vältytään, kun muistetaan pari perussääntöä. Mikäli seurueessa nautitaan alkoholia, yhden olisi hyvä pysyä vesilinjalla ja tarkkailla muiden toimintaa. Uhkarohkeisiin tai yllytyshulluihin hankkeisiin kannattaa ryhtyä vasta harkinnan jälkeen, jos silloinkaan.

Vapaa-ajan viettäminen on meille niin tärkeää, että sen rentouttavaa vaikutusta ei kannata mitätöidä stressaamalla turhasta. Kun ensiapuvarusteet ovat kunnossa ja villeinkin vapaa-ajan vietto pysyy kohtuullisissa rajoissa, akut tulevat ladatuiksi. Silloin vapaa-aika on täyttänyt tehtävänsä.