Mukavaa tekemistä sadepäiville

Suomen sää on arvaamaton, vuoden ajasta riippumatta. Vaikka sadetta ja myrskyä on kiva katsella kotisohvalta, ei ulos kuitenkaan viitsisi lähteä. Sateen koittaessa aiemmin tehdyt suunnitelmat menevät pilalle, mutta hätä ei ole tämän näköinen. Vaikka ulkona myrskyää, tuulee ja sataa, niin tekemistä löytyy säällä kuin säällä. Sisätiloissa on mukava olla, varsinkin hyvässä seurassa. Kun päivän suunnitelmat oli jo mietitty valmiiksi ja innolla odotettu ulkoilmasta nautiskelua, sadepäivänä voi iskeä tekemisen puute. Mitä kotona oikein voi tehdä? Tästä syystä kokosimmekin tänne mukavaa tekemistä, kun Suomen sää seuraavan kerran yllättää. Löydät varmasti tekemistä koko perheelle, tai ajanvietettä niihin hetkiin kun olet yksin kotona. Nyt kannattaakin ottaa kaikki ilo irti sadepäivästä!

Tee käsitöitä, virkkaa tai musisoi

Mikäs sen parempaa tekemistä harmaille sadepäiville kuin tehdä käsitöitä, ommella, tai harrastaa musiikkia. Jos osaat laulaa, soittaa pianoa, kitaraa, tai nokkahuilua, nyt on täydellinen päivä harrastaa musiikkia. Mikäli perheessäsi on muita musiikin ystäviä, voitte soittaa ja laulaa koko perheen voimin! Jos musiikki ei ole lähellä sydäntäsi, etkä osaa soittaa mitään soitintakaan, niin miksi et tekisi jotain muuta taiteellista? Käsitöiden tekeminen, kuten virkkaaminen, on parasta tekemistä nimenomaan sadepäivinä. Virkkaaminen on mukavaa ja helppoa puuhaa, varsinkin kun sen taidon kerran opettelee. Mikäli käsitöiden tekeminen kiinnostaa, löydät lisää tietoa täältä. Sivuston verkkokaupan laajasta valikoimasta löydät kaikki tarvittavat ompelutarvikkeet niin aloittelijalle, kuin kokeeneemmallekin ompelijalle.

Pelaa pelejä ja nauti hyvästä seurasta

Harmaana ja sateisena päivänä yksi parhaista ideoista on tietenkin pelata lautapelejä porukalla. Voit pelata perheesi kanssa, tai pyytää ystäväsi kylään viettämään peli-iltaa. Pelatkaa lautapelejä, korttipelejä, pullonpyöritystä, sananselityspelejä tai pelatkaa vaikka karaoke-pelejä. Nauru varmasti raikaa ja sateinen sää unohtuu nopeasti. Peli-iltaan kuuluu tietysti hyvät eväät, joten tehkää yhdessä hyvää ruokaa ja nauttikaa eväistä hauskojen pelien lomassa. Peli-ilta on tietenkin hauskempaa isommalla porukalla. Jos olet yksin kotosalla, tai muuten vain ei huvita pelailla, mitäs jos pitäisit kunnon elokuvaillan? Kokkaa hyvää naposteltavaa, valitse hyvä elokuva, ja anna elokuvan juonen viedä sinut mukanaan. Sadepäivät alkavat kuulostaa aika mukavilta päiviltä! Joten ei hätää jos sadepäivä pian taas yllättää, hauskaa tekemistä löytyy varmasti.