Timo Jutilan juhannus

Jääkiekon veteraani ja monimuotoinen mestari Timo Jutila pitää juhannusta kesän avajaisina ja merkkinä loman alkamisesta. Juhannuksena hänelle on ensisijaisesti tärkeää yksityisyys ja mahdollisuus juhlanviettoon oman perheensä ja ystäviensä seurassa.

Juhlaan kuuluvat tietenkin juhlaruoka ja missäpä se mieluiten maistuisi kuin veden äärellä kesämökkitunnelmissa. Timon juhannusperinteitä ovat muun muassa grillailu. Kun tuli ja kuumuus saadaan sopivaksi – ja tähän sopii niin kaasu, hiili kuin puutkin – Jutilan grillattaviin herkkuihin kuuluvat ehdottomasti lihatuotteet ja raikkaat Suomalaiset vihannekset.

Rillataanko?

Hyvälaatuinen makkara on juhlaväen suosikki. Makua lihaan löytyy tomaatista ja sipulista, jotka grillaantuvat helposti käryämättä. Tuoksua tulee juuri tarpeeksi yhdistelemällä monia muitakin vihanneksia ja lihaa. Vinkkejä kokkaukseen Timo ottaa mielellään Maria-vaimoltaan. Peruna on perinneruokana maistuvaa ja sopivan täyttävää joten se myös kuuluu Jutilan perheen juhlien pitopöytään.

Muiden suomalaisten tapaan Jutiloiden juhannukseen kuuluvat monet rutiinitoimitukset, kuten löylyjen nauttiminen tuoreiden saunavihtojen kera. Jo oksien keruu ja vihtojen on mieluisaa puuhaa ja tärkeä osa Juhannukseen valmistautumisesta.

Tauko kelpaa Jutillekin

Juhannuksen riennot siis avaavat kesäkauden lomailun kiekkoilijoille. Lomaa vietetään siellä täällä, mistä nyt perheen kesken sovitaan, vaikkakin Jutila toivoo voivansa oleskella Suomen kauniissa kesässä niin paljon kuin mahdollista ja ilmoista riippuen.

Leijonien joukkueen johtajana häntä odottaa vilkas vuosi, jonka suunnittelu ja toteutus aloitetaan jo elokuussa. Siihen on kerättävä runsaasti voimia kesän aikana, joka alkaa juhannuksesta.