Parhaat paikat viettää Juhannusta

Juhannus siis kuuluu perinteisesti viettää maalla porukan kanssa. Kaupungit hiljenevät melkeinpä aavemaisen tyhjiksi, kun kansa ryntää takaisin luontoon. Matkan kohteena on usein rantamökki, rantajuhlat tai saaristo, johon saattaa kuulua veneilyä.

Juhlat pystyyn missä vain

Jos jokainen nököttäisi omalla mökillään, ei juurikaan syntyisi juhlan tuntua. Joten kenen tahansa mökki kelpaa, kunhan sinne saadaan paljon väkeä metelöimään ja hauskaa pitämään. Rannoilla äänet kaikuvat parhaiten ja pitkälle. Juhannuksesta nautitaan saunoen ja uiden, juoden ja syöden, ja vaikka pelejä pelaillen – kunhan leikissä vain on paljon ihmisiä mukana.

Juhannustansseihin tarvitaan keveää ja lentävää musiikkia, jota on soitettava kovaa. Koivikot raikukoon, kun Suomi tanssii kaikenlaisen rytmin kannustamana. Juhannustansseihin tilataan usein jopa sopiva artisti, joka toimii illan vetonaulana.

On suotavaa, että lapset otetaan mukaan juhannuksen viettoon, yllyttäen heitä äänekkyyteen ja laulamiseen kaikin tavoin. Esimerkiksi juhannuskeinut ovat perinteisiä lasten leikkejä.

Kaljapullo on petollinen juhannusheila

Aikuisten on hyvä irrotella väkijuomin, jotta he rentoutuisivat juhannusjuhlien äänekkyyteen. Väkijuomia nautittuasi on ehdottoman paras pysyä rannalla ja ihailla kokkotulia vankan maan kamaralla. Kaikenlainen veneily ja uiminen on vaarallista humalatilassa. Tästä ovat todisteena Suomen ikävät juhannuksen hukkumistapaukset, joita surullisena lasketaan seuraavien päivien lehdissä. Vain räntä ja lumi pitävät suomalaiset sisätiloissa juhannuksena, ja hukkumisilta vältytään täysin harvoin. Näitäkin juhannuksia on ollut. Muista, että vesille mentäessä pelastusliivit lapsilla ovat lainmukainen vaatimus.

Festivaaleja pistetään pystyyn juuri juhannukseksi mahtavan musiikin merkeissä. Festivaaleista nauttivat etenkin nuoret, jotka ovat jättämässä jälkeensä perheen perinteisen mökkeilyn muutamaksi itsenäistymiseen tarvittavaksi vuodeksi. Nuoret harjoittelevat humaltumista näissä olosuhteissa, jotka ovat valvottuja järjestysmiesten ja poliisien yhteistyöllä. Kaikki eivät siis pääse töiltään juhannuksen viettoon.

Juhannusjuhlia on myös perheille, jolloin väkijuomien ei pidä näytellä liian suurta osaa juhlassa, ellet halua syytettä lasten heitteille jättämisestä. Valittavana on monta paikallista sekä suurjuhannusjuhlaa – valitse kohteesi perheen toivomusten mukaan.