Musiikkia juhannukseen

Festareiden ystäville Suomen juhannus tarjoaa aimo annoksen niin kotimaista kuin kansainvälistäkin musiikkia. Olit sitten pääkaupunkiseudulla tai muualla Suomessa, voit suunnata kuuntelemaan esiintyjiä esimerkiksi Kalajoelle, Himokselle, Tahkolle tai vaikka Helsingin Hernesaareen.

Monille musiikkitapahtumille pääsee yleisillä kulkuneuvoilla melko kätevästi, mutta omalla autolla pääsee aina perille asti. Juhannus on tietenkin perinteisesti juhla joka vietetään perheen, ystävien ja kavereiden seurassa.

Mitä enemmän porukkaa sen hauskempaa

Perinteisesti suomalaiset viettävät juhannusta joko omalla, perheen tai kavereiden mökillä. Jos omassa lähipiirissä ei ole kesämökkiä, tai matka on liian pitkä, on vuokramökki myös hyvä vaihtoehto. Mökkimatkalle sopii hienosti vaikkapa Wiskarin Mökkitie-biisi. Musiikki soi yöttömässä yössä paikasta riippumatta, oli sitten käytössä kunnon laitteet tai klassinen vanha radio saunan terassilla. Juhannusiltaa voi tunnelmoida Kesäillan Valssin tahdissa tai vaikkapa oman kasari-hittilistan rytmeissä.

Juhannusmaisemasta riippumatta jokainen suomalainen tuntee varmasti olevansa paikassa, joka on ”Kappale kauneinta Suomea”, kuten Erkki Junkkarisen kappaleessa lauletaan. Tanssitaitoiset voivat suunnata juhannuksena lavatansseihin, joissa tietenkin soittaa nimekkäitä kotimaisia artisteja ja orkestereita. Lavatansseja ja latotansseja järjestetään ympäri Suomea ja jos omaa tanssiparia ei ole kyydissä mukana, niin notkealantioiselle tangon taitajalle löytyy aina vientiä.

Laita lempikappaleesi soimaan, laula mukana jos siltä tuntuu ja anna sävelten viedä sinut juhannuksen tunnelmaan. Juhannus on yleisimmin kesälomakauden alku – suomalainen rentoutuu ja nauttii kiireettömyydestä.